CV-ul organizației

Imprimare

Facilităţi pentru tinerii antreprenori

Scris de Administrator. Posted in News

„Statul trebuie să stimuleze iniţiativele antreprenoriale ale tinerilor, prin alocaţii financiare, scutiri de anumite taxe şi impozite, pe un termen de minim 3 ani calendaristici, în deschiderea şi administrarea unei afaceri, pentru dezvoltarea antreprenoriatului, întreprinderilor mici şi mijlocii în rândul tinerilor.”

 

De această părere sunt tinerii, lucrătorii şi ONG de tineret din regiunea de Sud a R. Moldova care au participat la dezbaterea publică asupra noului proiect de lege cu privire la tineret, desfăşurată, luni, 07 iunie 2010 la Cahul.  

 

Astfel, noul proiect de lege va prevedea sprijin oferit tinerilor din partea statului pentru pentru înfiinţarea de întreprinderi mici şi mijlocii şi pentru realizarea de investiţii, prin programe de creditare preferenţială, cu prioritate în mediul rural şi în zonele geografice cu nivel economic scăzut.

 

Un alt punct important propus de către participanţi este de a stabili o limită minimă în bugetul de stat şi bugetele locale pentru acţiuni de tineret, ţinând cont de experienţa actuală şi măsurile necesare pentru consolidarea politicilor de tineret la nivel local. Dezbaterea publică a evidenţiat şi transparenţa fondurilor oferite de Ministerul Finanţelor către Centrele de Resurse pentru Tineri din ţară, eficienţa acestor fonduri prin prisma mecanismelor de implementare şi evaluare.

 

De asemenea, tinerii din regiunea de Sud a Moldovei au susţinut iniţiativa de a modifica limitele de vârstă a persoanei considerate a fi tânără, conform legii şi au pledat pentru 14-35 ani.

 

Dezbaterea publică a proiectului de lege cu privire la tineret cu regiunea de Sud a R. Moldova a fost posibilă graţie suportului organizaţiei membre CNTM – Asociaţia Obştească „Perspectiva” din Cahul şi găzduită de Consiliul Raional Cahul.

 

Această activitate face parte din şirul de dezbateri publice asupra proiectului de lege cu privire la tineret desfăşurate de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova şi Minsiterul Tineretului şi Sportului cu suportul financiar al Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie.

 

Pentru informaţii suplimentare, Vă rugăm să contactaţi:

Eduard Mihalaş, Membru de Birou CNTM

Direcţia politici de tineret

Tel./fax: (22) 23 51 75

GSM: 069 80 76 92

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web: www.cntm.md

uggs outlet cheap nfl jerseys

Membru al

YFJ

     APYN Logologo cnp 

Untitled

Multimedia


Publicații

vizecntm

Repere-ale-Educatiei-Interculturale-1

Cover out

 

Abonare la Newsletter